Ensy Aggregater & Tilbehør

Som folk nok vet er der store leverings problemer i hele verden det gjør du må beregne lengere leveringstid end normalt ta evt. kontakt før bestilling.

ENSY sin virksomhet startet i 1903. I løpet av årene har firmaet levert varme og ventilasjonsprodukter for innemiljø til det skandinaviske, europeiske og russiske markedet. Produktene har blitt levert under merkenavn som Pyrox, Frico, Systemair og Villavent for å nevne noen. Siden 70 tallet har ca. 225.000 boligventilasjonsaggregater blitt produsert av ENSY og levert til det russiske, europeiske og skandinaviske markedet.

Fram til 2004 foregikk all produksjon på Tysnes utenfor Bergen i Norge. Etter dette ble produksjonen flyttet til universitetsbyen Cluj Napoca i Romania. All produktutvikling gjøres nå på Ensy AS sitt hovedkontor på Jaren (ca 75 km nord for Oslo) for å opprettholde nærheten til markedet. Hovedmålet til ENSY i fremtiden er og fortsatt forbli helt i fremkant teknologisk med sine ventilasjonsprodukter.

Med den lange erfaringen innen produksjon og utvikling av boligventilasjon var det neste naturlige steget for ENSY å utvikle og lansere en egen serie aggregater for balansert ventilasjon.

 

Energieffektiv ventilasjon for alle!

Ensy AHU 200, 300, 350, 400 og 700 er nye modeller ventilasjonsaggregater i Ensy sin AHU serie. Kapasiteten er fra 200 til 700 m³/h og passer godt til alt fra leiligheter / småhus og eneboliger til mindre kontorbygg og barnehager. Modellene bygger på det aller beste av tilgjengelig teknologi, noe som resulterer i at vi er av de aller beste når det kommer til energieffektivitet, meget lavt lydnivå, praktisk og logisk betjening samt et tiltalende design.

AHU-aggregatene er selvfølgelig utviklet for å klare kravene til dagens forskrift (TEK 17). I tillegg klarer alle aggregatene kravene i passivhus-standarden. Passivhusstandarden stiller minimumskrav til temperaturvirkningsgrad for varmegjenvinnere høyere enn 80%, nominelt 82% eller høyere, og spesifikk vifteeffekt i ventilasjonsanlegg (SFP) lavere enn 1,5.

Energieffektiv ventilasjon handler i tillegg til høy virkningsgrad og lav SFP også om å tilføre riktig luftmengde til riktig tid. Med vår teknologi gir det deg muligheten for å behovsstyre ventilasjonen slik at et godt innemiljø samt lavt energiforbruk ivaretas til enhver tid.

AHU 200, 300, 350, 400 og 700 er beregnet for varmegjenvinning med luftmengder opp til 700 m³/h. Energien fra avtrekksluften overføres til tilluften via roterende varmeveksler hvor luftstrømmene passerer hverandre uten å komme i kontakt.

Anlegget har innebygget ettervarmebatteri for supplerende oppvarming av tilluften og hygrostat for fuktighetsstyring. Anlegget kan også tilkobles tilleggsutstyr som avtrekkshette over komfyr, pulsbruter for styring av forsert ventilasjon fra for eksempel våtrom eller bad, føler for CO² styring samt bryter for styring av hjemme / borte funksjon. Styring av tilleggsutstyret er selvfølgelig integrert i alle AHU aggregatene.

ENSY har som mål å fortsette og ligge langt fremme teknologisk og vi tar derfor hele tiden imot innspill og tilbakemeldinger fra våre kunder og tilpasser oss deres behov.